Τρίτη, 10 Ιανουαρίου 2017

1 χρόνος (video)

 To μήνυμα του Προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη στα μέλη του κόμματός μας

 Πριν από ένα χρόνο, με τη συμμετοχή σας στην ανοιχτή, δημοκρατική διαδικασία για την εκλογή Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, τα μέλη του κόμματος πήρατε στα χέρια σας τις τύχες τις παράταξής μας. Όποια και αν ήταν η επιλογή σας στον Α’ ή στο Β’ γύρο, η συμμετοχή σας ήταν από μόνη της πολύτιμη. Έδειξε ότι οι ρίζες και οι κοινωνικές αναφορές της Νέας Δημοκρατίας είναι βαθιές και ισχυρές. 

Η τιμή που μου κάνατε εκλέγοντάς με Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας ήταν μεγάλη. Και η ευθύνη που το αξίωμα συνεπάγεται ακόμα μεγαλύτερη. Στόχος μου είναι να κάνουμε τη Νέα Δημοκρατία πιο δυνατή, πιο σύγχρονη, πιο αξιόπιστη. Να αλλάξουμε οι ίδιοι προς το καλύτερο για να αλλάξουμε και τη χώρα προς το καλύτερο. Σε αυτό τον ένα χρόνο κάναμε πολλά βήματα μπροστά. Εκσυγχρονίσαμε τη λειτουργία του κόμματος. Θεσπίστηκε θητεία για τον Πρόεδρο. Βάζουμε τάξη στα οικονομικά μας. Ενισχύθηκε ο ρόλος των μελών στη διαδικασία διαμόρφωσης πολιτικής και λήψης αποφάσεων. Η ανανέωση προχωρά σε όλα τα επίπεδα. Στα όργανα του κόμματος, στις ομάδες εργασίας και στο Μητρώο Στελεχών. Διαμορφώνουμε ένα σύγχρονο κυβερνητικό πρόγραμμα, τη «Συμφωνία Αλήθειας». 

Ένα ρεαλιστικό, κοστολογημένο πρόγραμμα που θα θέσουμε σε εφαρμογή της επόμενη μέρα της εκλογικής μας νίκης. Ένα πρόγραμμα φτιαγμένο από εμάς, για τις ανάγκες της δικής μας χώρας. Με λιγότερους φόρους και αλλαγές στο Κράτος και την Οικονομία που θα κάνουν καλύτερη τη ζωή της μέσης ελληνικής οικογένειας και όσων νοιώθουν ξεχασμένοι στα χρόνια της κρίσης. Η πολιτική μας αποδίδει. Σήμερα, η Νέα Δημοκρατία είναι η μεγαλύτερη πολιτική δύναμη. Έχει εδραιωθεί ως ο φορέας της πολιτικής αλλαγής που έχει ανάγκη η πατρίδα μας. Όμως αυτό δεν είναι λόγος εφησυχασμού. Είναι κίνητρο για περισσότερη και πιο συστηματική δουλειά από όλους μας. 

Έχουμε πολλά ακόμα να κάνουμε για να φέρουμε αισιοδοξία και αυτοπεποίθηση, σε μια κοινωνία που μοιάζει πιο απογοητευμένη από ποτέ. Ως έθνος το έχουμε ξανακάνει. Έχουμε ξεπεράσει δυσκολίες πολύ μεγαλύτερες από την κρίση των τελευταίων ετών. Ως παράταξη, έχουμε μπει και πάλι στην πρώτη γραμμή της εθνικής προσπάθειας. Θα τα καταφέρουμε και τώρα. Η Ελλάδα θα γίνει ξανά δυνατή και περήφανη. 

Αυτό το πατριωτικό όραμα υπηρετώ ως Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας. Σε αυτή την προσπάθεια, σε θέλω μαζί μου. Μαζί θα αλλάξουμε όσα χρειάζονται. Μαζί θα κερδίσουμε, πρώτα τις εκλογές και μετά το στοίχημα για τη χώρα. Θέλω τις ιδέες και τις προτάσεις σου, μέσα από τις διαδικασίες που έχουμε δημιουργήσει. Τη μικρή οικονομική σου βοήθεια μέσω της Κάρτας Μέλους. Την καθημερινή πολιτική σου δράση, σε όποιο χώρο και αν κινείσαι. Η δύναμη της Νέας Δημοκρατίας είσαι εσύ. Από το δικό σου αγώνα αντλώ δύναμη και εγώ. 

Με θερμούς χαιρετισμούς, 
 Κυριάκος Μητσοτάκης Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας